Cercar

Infantils recomanats



RONZONI, Diego. Crea tus juguetes: naves, robots y astronautas. Madrid: Susaeta, [2016]. I 745 RON

Molts infants se senten atrets per l’univers o més concretament per alguns elements de la conquesta de l’espai com les naus espacials, els robots o altres elements tecnològics. 
Aquest llibre de manualitats proposa activitats per crear joguines pròpies a partir de material reciclat com envasos, caixes de cartró, tapes, rotlles de paper de cuina etc. Les activitats estan agrupades en diversos capítols com : invasió de robots, naus espacials o vestit espacials. Cadascuna de les manualitats està presentada en doble pàgina, amb el detall dels materials i explicacions detallades dels diversos passos que s’han d’anar seguint per realitzar-la.


M’ha agradat perquè dóna moltes idees per aprofitar materials que habitualment tenim a les cases i donar-los una altra oportunitat. També ens permet treballar la motricitat, aprendre a crear objectes nous amb les pròpies mans i fomentar la nostra creativitat. 


GAY, Gabriel. Missatge important. Barcelona: Ekaré, 2018. I1 EKA

Un gos corre perseguint una ambulància i lladrant perquè el seu amo, un infant, s’ha posat malalt i el porten cap a l’hospital. Les portes d’aquest es tanquen i el gos lladra desesperat intentant que el seu amo el senti. Malauradament no s’hi pot acostar ja que els animals no poden entrar als hospitals. Un gat que està dormint a prop es desperta amb tant d’enrenou i li pregunta el perquè d’aquell d’escàndol. Quan el gos li explica, el gat s’ofereix a transmetre el missatge del gos per al seu amo. El gat, però, tampoc ho tindrà fàcil per a passar el missatge i necessitarà l’ajuda d’un altre animal. Així es formarà una cadena una mica estrafolària per transmetre aquest missatge important del gos.

M’ha agradat la senzillesa de la història i m’he divertit veient com el missatge pateix lleus modificacions cada vegada que el transmet un nou animal. El text, força breu, està acompanyat per unes il·lustracions plenes de colors vistosos i molt expressius que l’acaben d’arrodonir afegint-hi detalls i perspectives. Crec que podeu passar una bona estona amb els petits fent-ne una lectura en veu alta i ensenyant-los que els missatges quan passen per diverses mans o veus es poden veure força alterats.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark