Cercar

Infantils recomanats



ISERN, Susanna. Això no és una selva. Barcelona: Flamboyant, 2017. MARES I PARES 
I1 FLA

“Tot va començar el dia que la Paula va decidir dir que no.
-Paula, renta’t les dents, si us plau.
...
Tot estava desendreçat, però a ella no li importava. El seu petit caos li encantava.”

Així comença aquest àlbum  que us recomano tant per la història que explica com per les il·lustracions que l’acompanyen, obra de Rocío Bonilla que ja sabeu que m’encanta.

Al llarg de les seves pàgines descobrim com de feliç se sent la Paula afirmant la seva personalitat i el seu dret a dir no a les propostes que li va fent la seva mare, que per cert sembla que tingui una paciència infinita. Però arriba un moment que la Paula rep la sorpresa de veure com el seu entorn s’ha transformat en una selva real i no només metafòrica, que tot ha estat envaït per animals que van a la seva i que ella ha perdut la seva casa i el seu espai.

Us el recomano molt especialment per ajudar-vos a superar aquella etapa en la que sembla que els infants només sàpiguen dir que NO. Segur que us sentireu identificats i a més us posarà un somriure a la boca, que sempre és d'agrair.


LAGARRIGA, Dídac P. El Despertar de l'arbre. Barcelona: Akiara Books, 2018. I Natura

Aquest àlbum que ens explica el pas del temps i el curs de les estacions m’ha impressionat pel seu alè poètic, per la sensibilitat que es desprèn de cadascuna de les seves pàgines i perquè m’ha semblat realment bonic aquest diàleg entre un arbre gran i un de petit com si fossin una mare/pare i el seu fill/a.

Les il·lustracions són espectaculars i et submergeixen en el bosc, en els detalls dels animals que hi viuen, en les fulles i flors que hi creixen i també en els infants que hi juguen i als quals els arbres sembla que acompanyin en el seu creixement i maduresa.

És un àlbum rodó en tots els aspectes. N’he quedat tan enamorada que l’incorporaré a la meva pròpia biblioteca i penso que si vosaltres li doneu una oportunitat també us robarà el cor, paraula de bibliotecària!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark