Cercar

Infantils recomanats



DUBUC, Marianne. Jo no sóc la teva mama. Barcelona: Juventud, 2017. MARES I PARES I1 JOV

“En un bosc molt antic hi ha un arbre més gran que tota la resta. En aquest arbre hi viu un petit esquirol que es diu Otto. Un matí, en sortir de casa seva, l’Otto es troba una estranya bola verda amb punxes...”

Així comença aquest deliciós àlbum que ens explica les peripècies de l’esquirol Otto, que es troba aquesta bola verda i punxeguda, que esclata i d’on surt un animaló pelut que el primer que fa és cridar “mama”. L’Otto ja li explica que ell no és la seva mare però l’acull mentre espera que aparegui la veritable mare del menut. Tot es complica quan l’animaló pelut comença a créixer i la mare no apareix malgrat la recerca que en fa l’esquirol. Ja sabem que la convivència pot resultar dificultosa i en aquest cas encara més ja que l’esquirol se sent sobrepassat per un company que no ha buscat i que no para de créixer.
 

M’ha agradat molt especialment aquesta història, narrada amb frases curtes i petites aportacions de diàleg, que no és gens sensiblera però està plena de tendresa i ens parla directament al cor, a les nostres emocions més intenses (amor, amistat, ajuda). El text està reforçat per unes il·lustracions, que barregen dibuix i aquarel·la, i que faciliten als més petits poder llegir la història.

Al blog de la biblioteca ja us he recomanat d’altres obres de la Marianne Dubuc i avui us insisteixo perquè no us deixeu perdre aquesta. És una petita joia plena de tendresa que en llegir-la ens alegra el cor i ens ajuda a parlar amb els petits de temes com l’ajuda mútua, l’amor, l’amistat o aquells llaços que de vegades establim amb persones totalment diferents de nosaltres però que il·luminen la nostra vida. Estic segura que us agradarà molt, paraula de bibliotecària!




TAN, Wen Dee. El Circ dels monstres. Barcelona: Babulinka Books, 2017. MARES I PARES I1 BAB

 Els àlbums sense paraules resulten originals i sobretot molt creatius perquè ens permeten jugar a crear un text diferent cada vegada que ens el mirem. Avui us recomano un àlbum sense paraules de la col·lecció "Llibres per a l’educació emocional", de l’editorial Babulinka books.

És un àlbum que t’atrapa ja des de la coberta on veiem un infant carregat amb eines de neteja, botes d’aigua, davantal,galleda i raspall al bell mig de la tapa, per la punta d’aquesta tapa treu el cap un tentacle i quan li donem la volta veiem que n’hi ha més, de tentacles, adreçant-se cap a l’infant. En principi pot fer una mica de por perquè què poden voler aquests tentacles: atrapar-lo?  Fer-li pessigolles? En obrir el llibre continuem trobant un ambient certament inquietant ja que observem com l’infant es dirigeix cap a una mena de caravanes on hi ha tot de rètols avisant del perill de traspassar la línia groga. I fins aquí us puc explicar...



M’ha agradat aquest àlbum amb una il·lustració força diferent a la que acostumem a trobar als àlbums infantils, que ens ofereix un relat que ens convida a reflexionar sobre les nostres pors i prejudicis i què millor que fer-ho amb les nostres pròpies paraules. Un àlbum que crec que agradarà tant a infants com a joves o adults. Descobriu-lo, no us en penedireu!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark