Cercar

Novetat recomanada






EL PROXENETA: la historia real sobre el negocio de la prostitución és un llibre escrit per Mabel Lozano que relata la crueltat de la prostitució a partir del testimoni real del Músico, un exproxeneta molt important i conegut a Espanya. Aquest home va entrar en aquest món per casualitat quan tenia 17 anys i s’hi va quedar molts anys fins que es va retirar en enamorar-se d’una dona dels seus clubs. Al llibre explica tota la seva trajectòria i l’evolució que ha tingut la prostitució a Espanya i tot el món des dels anys 90 fins avui.

L’autora, Mabel Lozano, és productora, guionista i directora de cine. Les seves obres giren al voltant de la dona i dels drets humans. A més, porta dotze anys investigant sobre l’explotació envers les dones i ha obtingut nombrosos premis i reconeixements pels seus treballs.

Aquest llibre va més enllà del que ja es comença a explicar i en tenim més consciència, com poden ser els testimonis de dones maltractades i obligades a prostituir-se. Narra el gran negoci que hi ha darrere de tot això i com es mouen els proxenetes. A més, descriu com els polítics no fan absolutament res per aturar la prostitució que actualment va íntimament lligada amb el tràfic de persones.

Recomano aquesta lectura perquè crec que és molt important donar visibilitat a aquesta explotació sexual i violació dels drets humans per poder erradicar-la, tot i que és complicat donat que la prostitució és la segona indústria que mou més diners en tot el món, fins i tot més que l’armamentística. "Una mala noche una mujer podía hacer 500 euros. Si había cien mujeres en el local, ganábamos 50.000 euros en una noche. Todo, dinero negro".

Paula Torné Andreu




Share/Bookmark