Cercar

Infantils recomanats





UNGERER, Tomi. Rufus: el ratpenat apassionat dels colors. Barcelona: Kalandraka Catalunya, 2017. I1 KAL

Tomi Ungerer és un autor de llibres per a infants que podem considerar tot un clàssic i que ha rebut diversos premis com el Hans Christian Andersen el 1998. Ara l’editorial Kalandraka està recuperant alguns dels seus primers títols, aquells que tenen com a protagonistes animals amb una certa mala premsa com els pops o els rats penats.

Avui us recomano el protagonitzat pel rat penat Rufus que un dia descobreix, per casualitat, els colors i queda tan fascinat que canvia d’hàbits –ja sabeu que els rat penats són animals nocturns- i en trobar una “paleta de pintures abandonada al mig d’un prat, va començar a pintar-se el cos de tot de colors ben llampants”. Malauradament la gent rebrà amb sorpresa i fins i tot amb violència aquest nou aspecte i canvi d’hàbits del rat penat. 


Si teniu infants al voltant de 5 anys a la família no us el deixeu perdre, segur que quedaran fascinats amb el traç i el colors contrastats de l’autor i com a pares o educadors hi trobareu un llibre ideal per a parlar d’empatia, d’acceptació de la pròpia imatge i de les nostres limitacions, tal com ens comenta l’Anabel Sáiz al seu bloc. 


GERVAIS, Bernadette. La Granota. Barcelona: Joventut, 2018. I Animals

Fa un temps us recomanava un altre llibre de la Bernardette Gervais, el bolet, editat per Joventut dintre de la seva col·lecció “Com i per què”. Ara us vull recomanar un altre títol de la mateixa autora i col·lecció, dedicat a les granotes. L’àlbum està ple de solapes que ens van aportant informació, des del so que emeten, com miren, com s’alimenten, com salten, es reprodueixen, els seus depredadors, etc. Al final trobem una doble pàgina on s’han de buscar set diferències.

Us el recomano per la seva manera interactiva d’explicar tot el relacionat amb aquests animalons propers i desconeguts a la vegada. El fet d’haver de manipular solapes per accedir a la informació trobo que pot resultar atractiu per als infants a qui s’adreça. Aquests trobaran textos breus i dibuixos amb tots els detalls. Segur que als petits naturalistes els encantarà!

Rosa Ma Fusté



Share/Bookmark