Cercar

Infantils recomanats



SPIRES, Ashley. El Petit Saül. [Barcelona]: Takatuka, 2017. VIVIM IGUAL I2 TAK

“Al petit Saül li encantava el mar. El fascinaven la calma, el blau infinit i la immensitat dels oceans. Estava fet per a l’aigua. Des que era ben petit somiava viure al mar.
Quan va ser prou gran va intentar fer-se mariner, però a la Marina no el van acceptar. Per sort, els pirates no són tan maniàtics i el petit Saül es va poder enrolar a l’Escola de Pirates”

Així comença aquest àlbum il·lustrat que ens parla de les aspiracions del Saül que tot i ser baixet, portar ulleres de cul de got i ser sensible i bona persona s’enrola com a pirata. Us sembla que hi encaixarà? Doncs la veritat és que el tarannà del Saül no encaixa gens amb el caràcter rude i la manera de viure dels pirates. Tanmateix després d’alguns desencontres, potser els pirates reconeixeran que Saül els fa la vida més agradable, recapacitaran sobre la decisió de llençar-lo per la borda? 

M’ha agradat aquesta història que ens parla de lluitar pels nostres desitjos, de no rendir-nos i de confiar. A més va acompanyada d’unes il·lustracions de traços arrodonits que exposen les dues realitats (la tendresa del Saül i la fatxenderia dels pirates) i que la fan visualment atractiva.

Us el recomano per diverses raons, crec que llegint-lo passareu una bona estona, les històries de pirates sempre fascinen a la canalla i com a pares i educadors busquem històries que aportin valors. Sense dubtar-ho us puc dir que aquest és el vostre llibre! 


KHALID, Halla Bint. Els Cent. Barcelona: Comanegra, 2017. VIVIM IGUAL I2 COM

Halla Bint Khalid és l'artista més important de l'Aràbia Saudita. Aquest àlbum és la primera publicació d’una dona saudita fora de les seves fronteres i explica una anècdota real, la de la princesa que va voler anar d’acampada amb la seva família per recordar-los els temps en què vivien en tendes.  

L’àlbum comença amb una breu explicació sobre com era l’Aràbia Saudita abans dels pous de petroli, un regne molt pobre on la majoria dels habitants vivia en tendes i cases fetes de tova sense aigua corrent ni electricitat. A continuació ja coneixem a la princesa que demana al visir que ho prepari tot perquè vol portar la seva família d’acampada. I aquí comença l’aventura ja que a més de les nétes i dels nets, la princesa també es vol emportar mainaderes, serventes i servents, etc. Tots els integrants de l’expedició estan repartits en dobles pàgines que els separen per categories i n’agrupen fins a deu. Cadascun/a porta al damunt o al costat el seu nom i ofici. 

Us el recomano per les precioses il·lustracions que ja des de les guardes o la mateixa portada ens traslladen a l’orient. També perquè és una bona manera de conèixer una altra cultura, les seves tradicions, i a comptar fins a cent, el total de membres de l’expedició o acampada al desert.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark