Cercar

Infantils recomanats




CASTEL-BRANCO, Inês. La Gota d'aigua. Barcelona: Akiara, 2018. I Valors i sentiments

Raimon Panikkar va reflexionar repetides vegades sobre la metàfora de la gota d’aigua, una metàfora que ell considerava molt potent precisament per la seva universalitat. La imatge de la gota d’aigua que es fon al mar ens permet pensar la mort humana no pas de manera individual, sinó en companyia d’avantpassats culturals molt diversos que ja la feien servir per mostrar com la mort era vista i sentida per ells.”

Akiara books,  que té el catàleg de llibres que abans editava Fragmenta dintre de la seva col·lecció “Petit Fragmenta” que us he recomanat en d’altres ocasions dintre d’aquest Blog, ens presenta aquest àlbum que ens apropa al pensament de Panikkar i la seva visió de la vida i la mort.

La protagonista és una gota d’aigua com a metàfora  de la vida humana. Aquesta gota que neix, es barreja i s’integra, tal i com fem nosaltres al llarg de la nostra vida, que té força purificadora en algunes cultures i que també té una gran força destructiva com a element de la natura.


Booktrailer LA GOTA D'AIGUA from AKIARA books on Vimeo.

Els textos, breus, estan acompanyats per unes il·lustracions on predominen els blaus i turqueses com no podia ser d’una altra manera. El conjunt  té una gran bellesa plàstica i ajuda a la comprensió de la idea de la mort com a transformació ja que veiem com la gota d’aigua canvia de forma per a continuar sent d’una altra manera.

Al final del llibre trobem una guia, amb propostes de reflexió i alguns exercicis pràctics, pensada per aprofundir en tot allò que se’ns ha intentat transmetre: què som, què serem, la interculturalitat, la transformació, etc.

Us el recomano vivament, és un d’aquells llibres vàlids per a totes les edats, per ser llegits en veu alta i que a la vegada són una joia per la seva qualitat. Descobriu-lo, no us en penedireu, paraula de bibliotecària!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark