Cercar

Novetat recomanada


A vegades és difícil definir un llibre, però la veritat, tenim cap necessitat de fer-ho? Potser és millor simplement gaudir de la lectura sense cap plantejament previ. Això ens passa quan obrim La buscadora de setas. Es tracta d’un llibre autobiogràfic, de superació personal, un manual micològic....?

 Potser si expliquem qui és l’autora entendrem una mica aquest enrenou. Long Litt Woon, antropòloga i experta en bolets, va néixer a  Malàisia al 1958 i es va traslladar a Noruega com a estudiant d’intercanvi. Allà va conèixer qui seria el seu company, Eiolf Olsen i sabeu on?? En una biblioteca!!!


“Solía pasarme por la biblioteca de camino a casa, cuando volvía del instituto. A veces me encontraba con él allí. Entonces empecé a pasarme por la biblioteca más a menudo. Él también lo hacía. Así empezó nuestra relación, entre las estanterías de libros, como si se tratase de cualquier comedia romántica”

Malauradament la relació acabà amb la mort sobtada del seu home i  aquest fet  marcarà el “leitmotiv” d’aquest llibre:

“Este es el relato sobre un viaje que comenzó en el momento en que mi vida se puso patas arriba:  Eiolf se fue a trabajar una mañana y  no volvió. Jamás regresó a casa. La vida tal y como yo la conocía desapareció en un instante. El mundo cambió para siempre. ¿Quién iba a decirme entonces que los hongos me harían volver a la senda de la vida?”

A partir d’aquest fet colpidor, Long Litt Woon descobreix el món dels bolets amb un grup que es dedica al seu estudi i recol·lecció. Al llibre hi ha un doble viatge, dues històries paral·leles marcades amb diferent tipografia que es desenvolupen al llarg dels capítols. Per una banda un estudi dels fongs força interessant amb làmines de fotografies, un glossari amb moltes dades (nom vulgar i en llatí, valor gastronòmic... ) i per altra banda som testimonis d’una evolució personal que a poc a poc va trobant consol a la seva aflicció.

La buscadora de setas, lectura altament recomanable, on el viatge exterior pel món dels bolets va de la mà del viatge interior del dol. 

Escolteu a l'autora.


Rosana Villagrasa Andrés


Share/Bookmark