Cercar

Infantils recomanats


THOREAU, Henry David. Un any als boscos. Sant Cugat del Vallès: Símbol Editors, 2017. I Natura

Àlbum il·lustrat editat per commemorar el 200 aniversari del naixement de Henry David Thoreau. Aquest escriptor i filòsof estatunidenc quan tenia 28 anys va construir una cabana al costat del llac Walden. Volia demostrar que era possible viure en contacte amb la natura, de forma senzilla i autosuficient. Fruit d’aquesta experiència és el seu llibre Walden o la vida als boscos un text que continua sent un referent del moviment de tornada a la “vida natural”.

“Vaig anar a viure al bosc per ser conscient del que volia dir viure, per saber el que és essencial de la vida i per veure si era capaç d’aprendre el que aquesta tenia per ensenyar-me...”

L’àlbum que avui us recomano és un breu recull de fragments significatius de Walden. Hi trobem reflectits l’inici d’aquesta estada al bosc, la construcció de la casa, el pas de les estacions i també el pensament de Thoreau. Tot acompanyat de les realistes il·lustracions de Giovanni Manna  que ens ajuden a submergir-nos als boscos.

Us el recomano perquè tot ell és un cant a la natura, a la seva diversitat, als aprenentatges que podem extreure de la seva contemplació o coneixement i sobretot perquè sense discursos ni grans paraules ens parla de la importància de preservar-la. Crec que és un magnífic llibre per compartir en família!


Wills, Anna. ¿Quién cree qué?: el gran libro de las religiones para niños. Madrid: Maeva, 2018. I Religió

Àlbum de gran format que ens presenta les cinc grans religions del món: hinduisme, budisme, judaisme, cristianisme i islam. A l’inici del llibre trobem una introducció a cadascuna d’elles i  després d’una gran il·lustració a doble pàgina, que representa alguna celebració o moment especial,  ja ens endinsem en els detalls de cadascuna. En coneixem la història, les celebracions més importants, els déus , els costums i també si tenen aliments sagrats. 

Us el recomano per a fer un primer tastet religiós. Els textos informatius són breus i expliquen alguna de les petites il·lustracions que trobem en la doble pàgina que dóna pas a cada religió. He trobat que és un llibre que redescobrirem cada cop que l’obrim i a més ens pot servir per dialogar al voltant de les creences i les similituds i diferències entre elles.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark