Cercar

Infantils recomanats






ALLEPUZ, Anuska. La Fruita és meva! [Algemesí]: Andana, 2018. MARES I PARES
I1 AND

“Molt endins, al cor de la selva, vivien cinc elefants. En aquella selva creixien molts fruiters. Als elefants els agradava MOLT la fruita...” i cadascun menjava la de l’arbre que més li agradava, però un dia van descobrir un arbre nou i molt alt que tenia la fruita més deliciosa que els elefants havien vist mai i és clar tots la van voler tastar. Cadascun volia ser el primer en abastar-la i menjar-se-la, però la fruita estava molt alta i els esforços individuals de cada elefant resultaren inútils. Al mateix temps, que els elefants, hi havia una altres animals, més petits i sense tanta força –els ratolins- que també volien menjar-se la fruita i que s’havien organitzat per aconseguir-la. Com s’acabarà la història? Aconseguiran ratolins i elefants menjar-se la fruita? Aprendran els elefants alguna cosa?

És un àlbum que m’ha inspirat una gran tendresa. Té unes il·lustracions vistoses i molt expressives que fan posible seguir la historia als infants que encara no llegeixen. Els textos són divertits i amb elements tipogràfics que en ressalten alguns detalls. 

Us el recomano perquè hi trobareu una historia divertida i engrescadora que a més ens explica com el treball en equip facilita les coses i com gràcies a la cooperació aconseguim fites que serien impossibles de forma individual. No us el perdeu, és genial, paraula de bibliotecària!



TAMARKIN, Annette. Els Meus petits contraris. Barcelona: Combel, 2018. DELICATS BEBETECA I1 COM

Hi ha conceptes que costa d’aprendre quan ets petit: obert/tancat, dalt/baix, dintre/fora, etc. Aquest àlbum de gran format ens ajuda a ensenyar-los tot jugant. Cada pàgina presenta un concepte i el seu contrari mitjançant elements mòbils i solapes grosses. És molt més fàcil entendre davant/darrera quan veus un gat i una tanca que pots moure perquè li barri el pas (davant) o no (darrere).

M’ha agradat el seu format gran i també la simplicitat de línies de la il·lustració, de colors vius i potents i per tant molt atractius per als més menuts. Trobo que pot ser una eina didàctica i divertida que pot afavorir l’aprenentatge.

Us el recomano per passar una bona estona en família, movent els diversos elements i veient com per exemple fan créixer un arbre o aixecant les solapes i trobant els animalons que s’hi amaguen. Segur que us divertiu un munt i sense necessitat d’endolls!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark