Cercar

Infantils recomanats


BLOM, Kirsti. Un Mar de plàstics. Barcelona: Takatuka, 2018. I 50 BLO

Àlbum de coneixements que explica com estem convertint els nostres oceans en immensos abocadors. Això afecta profundament la vida i la salut de la fauna i de la flora que habita aquestes aigües, ja que s’hi acumula aproximadament un 10% dels residus plàstics i aquests ja han format grans illes d’escombraries entre les que destaca la “gran taca de residus del Pacífic” -situada entre el Japó i els Estat Units d’Amèrica- i que amida tres vegades la península Ibèrica.

M’ha agradat la manera d’enfocar aquest tema ja que el protagonista de la historia és un fulmar, un ocell marí, i és a través de les seves vivències com ens adonem de la magnitud d’aquesta contaminació i com aconseguim empatitzar amb ell. Els textos están acompanyats de fotografies –que posen de manifest la bellesa de la mar i els efectes de l’acció humana-  i també de quadres informatius que expliquen dades diverses com per exemple que el temps que triga en descompondre’s un bolquer és de 450 anys! També explica les diferències entre macroplàstics, microplàstics o nanoplàstics, i finalment les campanyes de conscienciació que es duen a terme.


Us el recomano molt especialment. És important que prenguem consciència de la importancia de salvaguardar la vida al nostre planeta i sobretot dels petits gestos quotidians que podem realizar i que acabaran tenint un impacte positiu. Aquest llibre us pot resultar molt útil per abordar el tema en família i convertir-nos en éssers més respectuosos.


GALLO, Genny. Atles de la cuina. [Barcelona]: Vicens Vives, cop. 2018. I 64 GAL

Àlbum de coneixements de gran format que ens permet explorar el món mitjançant la tradició culinària. Hi trobem els quatre continents i els diferents països amb una breu explicació dels seus gustos gastronòmics, els plats més famosos i alguna recepta. Al final en dobles pàgines hi trobarem els esmorzars d’arreu del món i també les festes més importants.

M’ha agradat perquè permet satisfer la nostra curiositat de manera senzilla, per exemple si volem saber com s’alimenten els australians només cal que anem a les pàgines 86-87 on trobarem el mapa d’aquesta illa amb els dibuixos de diversos aliments superposats, també l’explicació d'aquests dotze aliments i la recepta dels Lamingtons, uns dolços molt populars.

Us el recomano per a gaudir-ne en familia, descobrint similituds i diferències alimentàries. A més podeu aprofitar el receptari per a fer menús diferents dels habituals o viatjar a través de la cuina. Us animeu?

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark