Cercar

Infantils recomanats


DAUTREMER, Rébecca. El Llibre d'hores de Jacominus Gainsborough. [Barcelona]: Baula, 2018. I2 BAU

Ha arribat a la biblioteca el darrer àlbum de Rébecca Dautremer  una autora/il·lustradora que ja us vaig recomanar i que em té absolutament fascinada per la seva originalitat, i la seva recerca constant d’innovació.

L’àlbum, de gran format, té un títol curiós. L’autora ens explica què vol dir a la introducció: “Un llibre d’hores és una manera poètica i refinada de parlar de la vida d’algú”. Aquest algú és el Jacominus Gainsborough, un conill a qui acompanyarem al llarg de la seva vida. Evidentment es tracta d’un conill humanitzat que viu en una societat d’animals humanitzats.



Us el recomano perquè és un autèntic regal per a la ment i per als sentits. Les il·lustracions a doble pàgina recullen els moments més importants de la vida del Jacominus i entremig trobem d’altres imatges més petites però que ajuden en la comprensió i entesa del text. El text és a la vegada senzill i poètic, sembla talment com si ens expliqués la vida d’algú molt proper i estimat, que ha anat acceptant la vida tal i com se li ha presentat amb les seves alegries i tristors.


Voldria acabar aquesta recomanació amb unes paraules de l’autora, crec que són el millor reclam per animar-vos a descobrir aquest àlbum meravellós:

“Si ets una persona adulta, no et pensis que aquest llibre no és per a tu perquè és ple de dibuixos. No sé qui t’ha ficat aquesta idea al cap! També he fet aquest llibre pensant en tu."

“Si ets petit, potser algun passatge et semblarà misteriós. Però, de ben segur que pots jugar a endevinar el significat de les paraules tot mirant els dibuixos. A més les paraules no ho diuen tot. Si n’hi ha alguna que no entens, estic segura que tindràs algú a la vora que te la sabrà explicar. Això és bo, aquest llibre és per compartir.”

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark