Cercar

Infantils recomanats



LENG, Qin. Soc petiteta. Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2018. MARES I PARES
I1 TRA

Àlbum il·lustrat protagonitzat per l’Ariadna, una nena de quatre anys de talla petita tal i com ella s’encarrega d’explicar-nos en les primeres pàgines: “A casa, el pare, la mare, la Maria i en Nicolau són tots molt més alts que jo. Fins i tot en Plató em sobrepassa; em treu un cap! A l’escola em passa el mateix. Tots els meus amics i amigues em miren des de dalt.” Es clar, això de sentir-se tan petita li fa venir moltes ganes de créixer, a la nostra protagonista, ja que la seva vida actual està plena d’inconvenients: si ha de sortir a la pissarra arriba justet a la part inferior, a l’autobús els peus no li toquen al terra, no pot triar bé el pastís que vol perquè no veu bé el taulell, etc. Els seus pares, amics li assenyalen els avantatges que li comporta ser tan petita, però mai no l’acaben de convèncer, bé potser al final  del llibre la sorpresa dels pares farà que canviï de perspectiva. Us animeu a descobrir-ho?


M’ha agradat que sigui un àlbum sense gaire pretensions, tan sols narrar una història que ens recorda als grans com era allò de ser petits en un món per grans, portant-nos a la memòria emocions i sentiments que tenim oblidats perquè ja són molt lluny, i als menuts els recolza en les sensacions viscudes. El text està acompanyat per unes fantàstiques il·lustracions que combinen la tinta i l’aquarel·la que reforcen la idea ja expressada en el títol: la petitesa de la protagonista.

Us el recomano perquè en aquest món on sembla que tot va cada cop més ràpid posa en valor allò tan obvi de viure cada moment amb intensitat. Segur que quan érem petits vam desitjar ser grans, créixer ben ràpid, però això no vol dir necessàriament que serem més feliços. Què en penseu? 


BANFI, Cristina. El Gran llibre dels animals gegants. Valls: Cossetània, 2018. I Animals

Àlbum il·lustrat que conté dos llibres en un: el dedicat als animals gegants, que tal i com diu el seu nom, és de gran format i porta incrustat al mig de la coberta “el petit llibre dels animals més petits". Tots dos units per una imatge fantàstica que en retrata dos de mides diverses: un hipopòtam i un colibrí.

En obrir l’àlbum ens trobem amb una imatge a doble pàgina de l’animal escollit: l’anaconda, la girafa, la balena, el peix lluna, etc. Aquesta imatge en ressalta la grandària i està acompanyada d’uns textos breus que n’expliquen les característiques i també els detalls més curiosos com per exemple que la llengua de la balena mesura 6 metres o que el calamar colossal pot produir llum. Aquests i d’altres detalls tenen una tipografia diferent –més gran- que la resta de text. Cal fixar-se també en una flor vermella que apareix en totes les il·lustracions tant al llibre gran com al petit i que ens serveix per avaluar les proporcions dels diferents animals. 


Us el recomano perquè m’ha fascinat i trobo que pot agradar a molta gent, tant si són grans amants dels animals com no. Segur que els primers lectors queden absorts davant de les grans imatges i poden manipular amb facilitat l’àlbum dedicat als més petits. 

Us animeu a descobrir-lo? Aquí us en deixo un tastet.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark