Cercar

Novetat recomanada


Fa dies que us vull recomanar un còmic , però aquest estiu he de reconèixer que se m’ha acumulat feina. No feina de treball, sinó feina lectora, vosaltres m’enteneu. És aquella sensació que creix quan tens una pila de llibres interessants per a llegir i veus que no pots anar tant ràpid com voldries en la seva lectura. La raó sabeu quina és??? La quantitat de novetats en còmics que han sortir a la nostra biblioteca!!!

Hi ha per triar i remenar i a més de tots els colors.

Us agraden de CIÈNCIA -FICCIÓ? Dons segur que heu llegit a Daniel Torres, un dels noms claus de la història del còmic, que als anys 80 va arrasar amb el personatge de Roco Vargas, un aventurer interestelar una mica playboy. Fa poc va reprendre el personatge amb Roco Vargas. Júpiter, còmic que va començar a crear mentre estava escrivint una de les seves obres més importants: La casa. Així no és d’estranyar que connecti amb algunes reflexions que també trobem als últims capítols d’aquest còmic, com la situació del ésser humà en l’espai, ja sigui en un lloc petit tancat, com la interrelació amb el planeta. Escoltem l'autor ?

 Continuant amb ciència ficció us recomano de David Sánchez Un millon de años, premiat al Saló del còmic de Saragossa. Desert, animals amb una forta càrrega simbòlica, la figura divina, un univers inquietant...Us atreviu a entrar? Segur que si

CÒMIC- LITERATURA. Com ja sabeu tenim un apartat de còmics, adaptacions d’obres literàries. He de reconèixer que no m’enganxen gaire..... però aquest mes teniu Sostiene Pereira de Pierre Henry Gomont, d’una qualitat inqüestionable. 

Si us atrau la història ho teniu ben fàcil a la secció de CÒMIC-HISTÒRIC. Aquí us recomano la lectura d’un clàssic: La balada del Norte, d’Alfonso Zapico, il·lustrador espanyol que treballa fonamentalment per al mercat franc-belga. Aquesta obra es centra a la revolució asturiana del 34.

Us bé de gust una lectura totalment diferent? De superherois? Dons seguiu el retorn de Jessica Jones a Desatada! Us encantarà de ben segur.

Aquest estiu han sortit moltes novetats de còmic com veieu, encara que del gènere que potser hem adquirit més seria el drama.: Nuevas estructures de Begoña Garcia, La casa transparente de Maria Luque... aquest m’ha sorprès pels dibuixos, la veritat. 
En aquest apartat destacaria Una hermana de Bastien Vivès, autor francès imprescindible que d’una manera magistral ens transporta al primer amor, al pas de la innocència, i també el llibre de Angel de la Calle Pinturas de Guerra. Entreu i investigueu ,  que segur que no podreu evitar llegir-la, encara que la casualitat va fer que quan la vaig obrir a l’atzar llegís un fragment de la conversa de dos torturadors i la veritat és que uf!!!!!! 

Deixeu-me deixar pel final una segona edició que hem comprat del llibre Gats indòmits de Sarah Andersen. Si voleu posar una mica d’humor intel·ligent a la vostra vida és ideal. M’ha encantat els temes que tracta, la seva perspectiva incisiva, els dibuixos... però a més m’ha obert a tot un món. Sarah’s Sribbles és un webcomic inicialment publicat en Tumbir, però també publicats en altres llocs, com a Facebook, Instagram i Line Webtoon. L’autora diu que rebre a temps real les reaccions dels seus lectors li permet fer millor el seu treball. Aquesta jove de Brooklyn amb la seva senzillesa és genial!!!
Rosana Villagrasa Andrés


Share/Bookmark