Cercar

LlibreTast





Dintre del projecte "Biblioteques amb D.O." us oferim LlibreTast, un recull de textos en què es parla de vi.

ROMEU, Jordi. Els vins i caves de Catalunya: les Denominacions d'Origen: història, patrimoni i paisatge. Vilafranca del Penedès: Andana, 2011

“L’àmfora que hi ha al logotip de la Denominació d’Origen Tarragona sintetitza la presència mil·lenària de la vitivinicultura en aquesta regió, a la vegada que il·lustra la vocació exportadora que ha tingut sempre i la vinicultura, tota vegada que l’àmfora era el recipient de ceràmica, de forma allargada, amb dues nanses a prop del broc, utilitzat a l’antiguitat per emmagatzemar i transportar vi i oli..."

“Actualment, a la regió es produeixen, sobretot, vins blancs secs i afruitats que resulten fins i suaus al paladar, elaborats a partir de les varietats tradicionals –macabeu, xarel·lo, parellada i garnatxa blanca- a les quals s’han afegit a les darreres dècades el chardonnay i el sauvignon blanc. Frescos de gust, els vins rosats tenen una gamma de colors molt diversa i hi predominen les aromes de fruites vermelles. Els negres joves i els de criança presenten una àmplia tonalitat cromàtica que oscil·la des del color cirera més sangonós al granat amb tonalitats púrpures. Intensos de gust, els joves resulten més melosos, mentre que els negres envellits en roure presenten aromes més complexes i més cos.”

“La regió de la DO Tarragona, la fomenten actualment les comarques del Tarragonès, de l’Alt i el Baix Camp, la Ribera d’Ebre i un municipi –Masllorenç- del Baix Penedès, és a dir que es tracta d’una regió prou extensa –té 2.387 quilòmetres quadrats de superfície-  en la qual es poden distingir dues àrees ben diferenciades: una zona costanera i una d’interior..."  


Share/Bookmark