Cercar

Infantils recomanats


DUBUC, Marianne. El Camí de la muntanya. Barcelona: Joventut, 2019. I1 JOV

Marianne Dubuc és una autora il·lustradora que ja us he recomanat en d’altres ocasions. Crec que val la pena tenir-la en compte per les seves propostes sempre plenes de sensibililitat.

Aquest àlbum està protagonitzar per la senyora Teixó que “tots els diumenges camina fins al cim del Pa de sucre. Pel camí cull bolets, ajuda els seus amics i de vegades troba companyia.” Tot just a l’inici de la història veiem com en enfilar el camí de la muntanya es troba amb un petit a qui li fa il·lusió pujar cap al cim, però no s’hi atreveix. Amb l’ajuda de la senyora Teixó compartiran el camí  i el petit Leo es convertirà en el seu company de recorregut. Ella hi anirà compartint tots els seus coneixements del bosc i li ensenyarà a apreciar tot el que la vida ens ofereix.


Us el recomano perquè m’ha semblat una història plena de sensibilitat, que ens convida a gaudir dels petits plaers diaris, sense haver d’anar sempre apressats. M’ha agradat també la importància que dóna a la transmissió de coneixement entre generacions; és possible que molts avis i àvies no dominin les noves tecnologies, però l’aprenentatge de la vida sí que el poden transmetre perfectament als més petits. En fi, que trobo que és un llibre que hauria d’estar a totes les biblioteques perquè està ple d’afecte i el podem llegir una vegada i una altra fixant-nos en aspectes diferents. Estic segura que no us decebrà, paraula de bibliotecària!   



SANGMA Francis, Angela. Everest. Barcelona: Cruïlla, 2019. I 91 SAN

“Hi ha un indret a l’Àsia on s’aixeca una muntanya envoltada de les seves germanes, que són 10 dels 14 cims més alts del món. Juntes formen una muralla de pedra massissa. Cada any, a la primavera, aquesta muralla atura els forts vents procedents de l’oceà i els transforma en pluja.
És la serralada de l’Himàlaia, un lloc màgic que convida a inventar, imagina i descobrir...”

Així comença aquest àlbum de coneixements que ens convida a viatjar al cor de l’Himàlaia, descobrir-ne els seus orígens i les llegendes que l’envolten. També la fauna, la flora i la gent que hi viu a prop. Finalment els intents per assolir el cim de l’Everest i els invents -anoracs de plomes, piolets corbats i lleugers, niló per a cordes, etc- que ha inspirat la necessitat d’enfrontar-se a una climatologia i una altura tan adverses. 
Us el recomano molt especialment per la perfecta combinació entre text i imatge i també per la gran quantitat d’informació que aporta de manera didàctica i pensant en els infants. Una lectura perfecta per als petits a qui agrada la muntanya!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark