Cercar

Infantils recomanats



PAPP, Lisa. La Martina i el gos del refugi: aprenent a llegir: seguim? Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, cop. 2019. MARES I PARES I1 TRA

“Ho demano a la mare cada dia. Al matí. A la tarda. Fins i tot quan sortim. I per fi em diu que sí!
-Hola Martina- diu la senyora Roig quan hi arribem-. La teva mare diu que vols adoptar un dels gossets de la Bonnie...”

Segur que us sona l’inici d’aquest àlbum perquè aquesta petició té lloc a moltes famílies: nens i nenes volen un gos a qui cuidar i amb qui jugar. Doncs bé, la Martina ho aconsegueix i ja té un cadell, el Brillant, que és el fill de la Bonnie, la gossa d’una amiga de la mare, que va ser adoptada de la gossera. Serà ella qui els proposarà que l’acompanyin al refugi per animals i s’hi impliquin. I fins aquí us puc contar perquè prefereixo que descobriu la sorpresa final vosaltres mateixos.


Us el recomano perquè és molt fàcil de llegir, té unes il·lustracions que transmeten una gran tendresa i sobretot perquè ens animen a ser responsables amb les nostres mascotes,  i a compartir l’amor que ens donen sense reserves.


MARTÍ, Meritxell, 1972- Sota les onades. Barcelona: Flamboyant, 2019. MARES I PARES I1 FLA

Àlbum gairebé sense text on tota la importància rau en el poder de la imatge ja que és la que explica la història. Ho fa de maneres diferents: imatge a doble pàgina, en una pàgina simple o en vinyetes segons el que vol destacar.

No us vull desvetllar res de l’argument, només dir-vos que a través de les seves pàgines experimentareu moments d’alegria, sorpresa, inquietud, tristor o tendresa. No us el deixeu perdre perquè té una gran bellesa visual, es nota que els autors hi ha treballat de valent per aconseguir un missatge potent i sense gens de “moralina”. El trobo un imprescindible!

I ara, si us ha picat la curiositat feu-ne un tastet.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark