Cercar

Infantils recomanats


MARTINS, Isabel Minhós. Cent llavors que van volar. Barcelona: Coco Books, 2018. 
I Natura

“Un arbre esperava,
ple d’esperances.
Què esperava?
Que tot anés bé,
aquesta era la seva esperança.
Què esperava?
El dia més que perfecte,
el dia indicat,
el dia somiat!
I ara us preguntareu quin dia és aquest tan important, doncs és el dia de deixar anar les llavors perquè neixin d’altres arbres i així anar repetint el cicle de la vida. Tanmateix les llavors no ho tenen gens fàcil ja que de vegades cauen en una terra inapropiada, o a l’aigua o simplement se les mengen els animals. No perdem l’esperança, però, i és que si esperem una mica veurem com hi ha llavors que malgrat les vicissituds passades aconsegueixen germinar i transformar-se en nous arbres.


M’ha encantat aquest àlbum que tal i com diu l’editorial “exalta el bosc, celebra la resistència de les llavors i la intel·ligència dels arbres i la natura”. N’he trobat la lectura entretinguda, amb un punt d’intriga i de cadència musical als textos, les il·lustracions en colors bàsics també tenen molta força i per als petits naturalistes tenim un apèndix que explica les estratègies d’algunes llavors per escampar-se i fructificar. Us animeu a descobrir-lo?


KAID-SALAH FERRÓN, Sheddad. El Meu primer llibre de Relativitat. Barcelona: Joventut, 2018. I 53 KAI

Aquest àlbum de coneixements ens introdueix en un món tan complex com el de la relativitat, intentant que n’aprenguem els conceptes bàsics. Fa un temps us vaig recomanar dels mateixos autors el que estava dedicat a la física quàntica

El seu autor, professor d’institut, continua demostrant una gran capacitat per exposar clarament conceptes que són molt complexos. Les explicacions en paràgrafs breus i amb l’ajut de diagrames, il·lustracions, jocs tipogràfics, etc. ajuden a la comprensió de cada concepte i per fer-ho més amè hi aporten altres dades com anècdotes, història , etc.


De vegades costa trobar un llibre de divulgació científica apte per a petits, a partir de 10 anys, i grans, però trobo que aquest i també el que us vaig recomanar anteriorment, dels mateixos autors i editorial, ho aconsegueixen amb escreix. S’hi noten les hores de treball per aconseguir unes explicacions clares i un contingut amè. Ja espero el proper títol del Dr. Albert per veure si aconsegueixo millorar els meus coneixements de ciències. 

Rosa Ma Fusté



Share/Bookmark