Cercar

Infantils recomanats



RUBIO, Fernando. Fábula de la mariposa y la piedra. Salamanca: La Guarida, 2017. 
I2 GUA

Les faules acostumen a ser narracions curtes, protagonitzades per animals que actuen com a persones, i que tenen una finalitat moral. I això és el que ens trobem en aquest àlbum il·lustrat protagonitzat per una pedra i una papallona. Totes dues estan disgustades i desitgen ser diferents del que són: la papallona està cansada de ser bonica, volar de flor en flor i fugir dels ocells que la volen com a aliment; la pedra està cansada de no poder moure’s del lloc i d’aguantar que els ocells s’hi caguin a sobre. Quan totes dues estan queixant-se amargament  apareix un follet que els ofereix bescanviar-se l’una per l’altra. Així doncs la papallona passa a ser pedra i a la inversa. 


Creieu que van estar contentes llavors? Doncs no, perquè la felicitat del canvi es va transformar al cap de poc en penediment i desig de tornar a la vida anterior. Ho aconseguiran?

Us la recomano perquè és molt divertida, el text col·loquial, ple de tocs d’humor, us encantarà i les il·lustracions d’Anna Laura Cantone en tons pastel, plenes d’expressivitat i detall acaben d’arrodonir la proposta. Pot ser molt útil a pares i educadors que vulguin treballar valors com l’acceptació o a aprendre a valorar el que tenim sense desitjar sempre més i més.


LUPANO, Wilfrid. Que comenci l'espectacle! Barcelona: Joventut, cop. 2019. IC LUP

Un dia una companyia de circ arriba a una ciutat governada pel general Tirà, que només estima l’ordre, la disciplina i les medalles. El general és convençut pel seu ministre de Diversions per deixar-los actuar, amb l’argument que el poble està patint molt i necessita alguna distracció. Tanmateix, res no anirà com estava previst.


Us el recomano perquè hi ha conceptes com la llibertat, la censura o l’autoritat que resulten molt difícils d’explicar en un conte infantil i que en aquest còmic resulten totalment entenedors. El text ens presenta un règim totalitari però amb elements caricaturescos que ens fan somriure i les il·lustracions perfilen personatges i situacions amb quantitat de detalls.  Complementa el llibre un Joc de Memòria. Els infants podran retallar les fitxes amb els personatges de la història i després jugar a aparellar-los.

Us animeu a descobrir-lo?

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark