Cercar

Infantils recomanats


JUVÉ, Jorgina. Ara som gegants: una cançó contada de Joan Dausà. Barcelona: Nanit, 2019. I Valors i sentiments

Fa uns mesos us vaig recomanar dos àlbums il·lustrats, de l’editorial Nanit que partien d’una cançó per convertir-la en un àlbum. Eren Bon dia! i Compta amb mi, basades en les cançons d’Els Pets i de Txarango. Doncs bé, ja tenim un altre títol basat en la cançó de Joan Dausà

El protagonista del conte és l’Aran, un infant que “estima, corre, juga, de vegades plora, i també té por, com tothom”. Tanmateix arriba un dia que decideix “fer el cor fort i parlar ben alt perquè la por l’escolti.” I comença a fer un repàs de tot allò que li fa por: els malsons, els monstres que s’amaguen en racons foscos, les situacions desconegudes, etc. i a anomenar-ho en veu alta, a verbalitzar-ho “perquè m’han dit que el valent és qui sap que existeixes i és capaç de dir-ho. És aquell que quan està preparat és capaç de fer un esforç i vence’t, per fer-te tan petita que gairebé desapareguis.”


Després del conte trobareu una biografia del cantant, la lletra de la cançó i una sèrie de propostes didàctiques per gaudir-ne en família. Les il·lustracions que l’acompanyen són obra de Jorgina Juvé  i estan plenes d’expressivitat i color. Són el complement perfecte al text!

El recomano especialment a pares i educadors, de vegades busquem àlbums que ajudin als nostres petits a empoderar-se, a superar neguits i pors i aquest àlbum és una eina fantàstica per fer-ho. Ho comproveu?


ROSENSTOCK, Barb. Des de la Finestra: vida i art de Marc Chagall. Barcelona: Joventut, 2019. I Art

Àlbum il·lustrat protagonitzat per un dels grans artistes contemporanis, Marc Chagall.  En descobrim la seva infantesa, quan era Moishe Shagal i vivia amb la seva família a Vitebsk , els seus primers passos en el món del dibuix i la pintura, el trasllat a Sant Petersburg i posteriorment a París per conèixer els nous moviments artístics. També l’esclat de la guerra i la influència en la seva obra. Al final una Nota de l’autora ens explica la vida i la importància de l’artista; també ens fa entendre el títol de l’àlbum ja que hi explica: “Des de ben petit, el fascinaven les vistes que entreveia des de les finestres. Sovint dibuixava i pintava finestres, obertes de bat a bat o ben tancades, netes i quadrades, sinuoses i inclinades, algunes plenes d’una llum acollidora, unes altres fosques i amenaçadores. Feia posar la germana, el germà, la dona, la filla, amics, desconeguts, personatges imaginaris i a ell mateix, tots davant de finestres.”


Us el recomano per a introduir els infants en el món de l’art i especialment en els artistes contemporanis. La narració de la seva experiència vital i artística en forma de conte i les il·lustracions  de Mary Grandpré  que l’acompanyen, expressen els sentiments de l’artista fent-los comprensibles a tothom. És un regal preciós i addient per a tota la família! 

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark