Cercar

Infantils recomanats



FRISCH, Aaron. La Caputxeta vermella. [Sant Cugat del Vallès]: Símbol, 2013. I2 SIM

Hauríeu de saber nens i nenes, que un conte és com el temps. Pot canviar, sorprendre't o agafar-te desprevingut sense abric...

Així comença aquest àlbum il·lustrat que parteix d’un argument de Roberto Innocenti, que també n’és l’il·lustrador, i amb textos d’Aaron Frisch. Ha estat guardonat amb el PremiLlibreter d’enguany ja que el jurat n’ha valorat la “capacitat dels creadors d’oferir tantes lectures com mirades possibles”.

La història és una lliure interpretació del conte clàssic de la caputxeta, amb variacions prou importants com que succeeix en una ciutat i que la nena té nom ( Mireia en la versió catalana i Sofía en la castellana)

Les il·lustracions i els texts estan repartits en vinyetes, que serveixen per centrar encara més la nostra atenció i que alternen els colors vermell i gris, de fons. Són hiperrealistes, plenes de detalls i de picades d’ullet: la ciutat, no us recorda Metròpolis?

El conte manté l’esperit original en el sentit d’avisar els infants sobre els perills que es poden trobar a l’exterior, en el camí cap a la seva vida adulta. En el clàssic es representava amb el bosc i el llop i en aquesta nova versió en una ciutat plena de contradiccions, on conviuen rics i pobres, amb espais meravellosos, dedicats al consum i dotats de tots els avenços tecnològics, amb d’altres on viuen els més desafavorits i on la misèria material i moral ho impregna tot; el llop és substituït per un motorista, amb posat de pinxo, que és ajudat per tota una colla de xacals. El final també juga amb les dues versions, igual que el clàssic. Podem optar per un final terrible, que t’omple el cor de tristesa i els ulls de llàgrimes, o pel llenyataire o la policia que actuen de salvadors.


Us recomano que el llegiu en família, segur que cada vegada que el mirareu / llegireu hi descobrireu algun aspecte nou! 


Share/Bookmark