Cercar

Infantils recomanats

Nelson, Kadir. Nelson Mandela. Barcelona: Joventut, 2014. I 92Mandela

En Rolihlahla jugava descalç pels verds turons de Qunu. Lluitava amb altres nens amb pals i disparava als ocells amb tirador. Era el més intel·ligent dels tretze nens Madiba i l’únic triat perquè anés a l’escola. La seva mestra no volia dir-li el seu nom en xosa. Li va dir Nelson.

Així comença aquest cuidat àlbum il·lustrat que ens acosta a una de les personalitats més emblemàtiques del segle XX: Nelson Mandela. Ens explica amb uns textos breus i unes il·lustracions hiperrealistes, de gran bellesa i expressivitat com va ser la seva vida: la seva infantesa lliure, la separació de la seva mare, els estudis de dret a Johannesburg i la seva lluita contra l’apartheid que el va portar a la presó i després del seu alliberament a ser el nou líder de Sud-àfrica.


És un àlbum espectacular, que us captivarà des de la portada amb la magnètica mirada de Mandela i que si fullegeu una mica ja no podreu tornar a deixar. Us el recomano perquè és una aproximació a una de les personalitats més interessants del darrer segle: un home pacifista i tenaç que va lluitar pels drets i llibertats del seu poble. Ara amb aquest llibre tenim l’oportunitat d’explicar la seva història als més petits i retre-li el nostre homenatge!.Share/Bookmark