Cercar

Infantils recomanats



BONILLA, Rocio. De quin color és un petó? Barcelona: Animallibres, 2015. RECEPTES PARES I1 ANI

A la Mònica, més coneguda com a Minimoni, li agrada molt pintar i no té cap dubte a l’hora de pintar cels blaus, marietes vermelles o plàtans grocs, però un dia es troba que vol pintar petons i no sap de quin color són. Comença per repassar els colors bàsics com el vermell o el groc però topa amb alguns dubtes:

“el podria pintar vermell com la salsa dels espaguetis... Definitivament, No! Diuen que el vermell és el color de quan estàs empipat, i no fas petons... quan estàs EMPIPAT!



“Groc? M’encanta el color dels gira-sols... i de les bones idees. Perquè les bones idees són grogues, oi? Però tot i que els petons són dolços com la mel... NO m’agraden les ABELLEEEES!!!

Així que la nostra Minimoni després de pensar en un munt de colors es troba en un atzucac i recorre a la seva mare per preguntar-li de quin color són els petons? Ho descobrirà?

M’ha agradat molt aquesta nova proposta de Rocio Bonilla, de qui ja us he recomanat d’altres títols com Cara de pardal. He trobat que és una història narrada amb intel·ligència, que combina perfectament  text i il·lustració i que a més ens serveis per explicar colors, emocions i donar resposta a algunes d’aquelles preguntes que els nostres petits curiosos sempre tenen a punt. He trobat també interessant aquesta sèrie de preguntes amb que la protagonista s’adreça als lectors com per fer-los participar de la narració i la barreja tipogràfica -lletra lligada, lletra de pal, majúscules, minúscules, etc.-



Finalment l’última pàgina ens permet pintar el color dels nostres petons tot convidant als infants a fer ús de la seva creativitat. I vosaltres ja sabeu de quin color són els vostres petons?


COMELLES, Salvador. Bona nit, poemes per a l’hora d’anar a dormir. Barcelona: Abadia de Montserrat, 2016. I Poesia 

Moltes famílies aprofiten l’hora d’anar a dormir com un moment de lectura, de compartir un conte amb els menuts de la casa. Avui us vull proposar que compartiu un poema, és més breu però igual de divertit i a més podreu practicar la lectura en veu alta i l’entonació. Si us agrada la idea us proposo que descobriu aquest recull de poemes protagonitzats per personatges com els pirates, el sol, la lluna o diversos animals.


Com podeu comprovar els poemes tenen molt de ritme i molt d’humor, estan acompanyats per unes il·lustracions, de Mercè Galí, que encaixen perfectament amb el to del text.

Us el recomano molt especialment ja que és amè, ens pot servir per diverses finalitats i és una joieta que us donarà moltes alegries, paraula de bibliotecària!


Share/Bookmark