Cercar

Infantils recomanats



SANTANA, Eva. L'Avi gran de la Rita. Barcelona: Baula, 2016. RECEPTES PARES I3 ALA

La Rita té un avi i, a més a més, té un avi gran, que és l’avi del seu pare! “A la Rita hi ha coses del seu avi gran que no li agraden gaire... té el nas fred, i, quan li fa petons a la galta, li deixa la pell humida, no fa la mateixa olor que la mare i el pare, repeteix moltes vegades les mateixes coses perquè no té gaire memòria, però en canvi sempre té galetes de xocolata amagades a la butxaca de la jaqueta, fa les millors carícies del món als cabells i explica unes històries precioses que ella no ha sentit mai abans.”

M’ha agradat molt la manera que Eva Santana té d’explicar-nos aquesta història, sense sentimentalisme i amb realitat, dient les coses tal com raja -és clar que qui ens ho explica és una nena i per tant no està sotmesa als prejudicis dels grans- i acompanyant-la d’unes il·lustracions molt expressives i suggeridores. 


Us el recomano molt especialment per parlar de la vellesa i tot el que significa. Per cert el 0’7% dels ingressos generats per la venda d’aquest títol es destina a projectes de desenvolupament de l’ONG SED   



TUPERA TUPERA. Els Calçotets de l'ós blanc. Barcelona: Andana, 2015. BEBETECA I1 AND

Pobre ós blanc!
No troba els seus calçotets!
-Què et passa?
-li pegunta el seu amic ratolí.
-He perdut els calçotets!
-Com eren els calçotets que portaves avui, ós blanc?
-No me’n recordo...
-No t’hi amoïnis. Els buscarem junts!
-Gràcies ratolí!

Així comença aquesta proposta dels creadors japonesos Tatsuya Kameyama i Atxuko Nakagawa, que treballen junts des del 2002 i han guanyat nombrosos premis  entre els que destaquem el Prix du Livre Jeunesse Marsella per aquest títol que us recomano i que gràcies a Andana editorial trobem publicat en català.

És una història simple, com tantes d’altres on la pèrdua d’una joguina, un xumet, un parent o un amic ens proposa un recorregut de recerca. Tanmateix trobo que la manera com se’ns presenta la història és visualment potent i molt divertida. Veure com dos amics tant diferents com un ós i un ratolí van a la recerca dels calçotets perduts ja és divertit en sí mateix, si a més hi afegim el joc d’encunyats que ens presenta primer el calçotets i després l’animal a qui pertany li afegeix un plus de joc. 


M’ha divertit molt la història i m’ha agradat especialment tota la presentació: el format rectangular i  la qualitat del paper. Finalment què dir-vos de la il·lustració... tan sols convidar-vos a descobrir-la.

Crec que me’l guardaré per alguna sessió de conta-contes. Tinc el pressentiment que ens ho passarem molt bé! 


Share/Bookmark