Cercar

Infantils recomanats



MESSINA, Lilli. Cuando el yayo era peque. Barcelona: Takatuka, 2014. RECEPTES PARES I1 TAK

Àlbum il·lustrat on un avi i el seu net estableixen un diàleg al voltant del món que els envolta. L’avi va recordant per exemple que “la llet venia directament de la vaca o que li tocava banyar-se a la cuina” i és molt divertit veure a la doble pàgina el que recorda l’avi i el que imagina el nen i la veritat és que et fas un tip de riure perquè per exemple l’avi s’imagina un nen munyint la vaca i l’infant s’imagina la vaca amb un davantal venen bricks de llet. 


M’ha agradat molt perquè explica de manera molt divertida els canvis que han viscut les diferents generacions i pot ser una bona manera de propiciar el diàleg intergeneracional i el descobriment de com de diferent es vivia només fa uns anys.

Recomanat molt especialment per llegir en família i especialment quan hi ha avis que poden interpretar un dels papers protagonistes, segur que podran compartir molts records apart dels del llibre.


POSTERT, Petra. No ho llencis! [Barcelona]: Símbol, cop. 2016. I2 SIM

“Avui toca posar la rentadora. Una altra vegada. I en Jan vol ajudar a classificar la roba. Com un guàrdia urbà de trànsit, el pare s’està palplantat enmig del safareig i va dient a en Jan on va cada cosa... el pare treu la mà de la butxaca dels pantalons bruts d’en jan i mira el que hi ha trobat. Té una pedra, una clau i un botó al palmell de la mà... No!, No ho llencis!, exclama en Jan. Ho necessito tot!

Així comença aquesta història al voltant del diàleg que s’estableix entre el pare i el fill sobre l’origen de les troballes de la butxaca. El nen li explica al pare tot el que s’amaga al darrera de cada objecte en aparença insignificant però que amaga una història increïble. El pare queda tan bocabadat de la fantasia i la imaginació del seu fill que s’oblida de la roba i vol que li continuï explicant històries del que troben a dintre de les butxaques. 

Les il·lustracions de Jens Rassmus acaben d’arrodonir la proposta amb la combinació de les pàgines on dialoguen pare i fill, de dibuixos més esquemàtics, i les de les històries sorgides de la imaginació  del nen, de caire més pictòric.

Us el recomano, és un cant a la imaginació infantil que ens convida a jugar i a inventar històries al voltant dels petits tresors que s’amaguen en objectes quotidians!


Share/Bookmark