Cercar

Infantils recomanats

CANAL, Eulàlia. Els Fantasmes no truquen a la porta. Barcelona: Animallibres, 2016. RECEPTES PARES I1 ANI

L'ós i la marmota són molt amics, “es troben cada tarda. Juguen als dards i a trobar tresors amagats... Una tarda freda com un glaçó. L’Ós va anunciar amb un somriure: -Avui vindrà l’Ànec a jugar amb nosaltres. A la Marmota no li agradava l’Ànec” i s’inventarà de tot per tal de treure’l del mig i no haver de compartir a l’Ós amb ell, però de vegades les coses no ens surten tal i com voldríem... Teniu curiositat per saber si al final tots tres seran amics? O qui són els fantasmes del títol? Doncs vinga agafeu el llibre, obriu les seves pàgines i descobriu aquesta preciosa història d’amistat.


Us la recomano perquè és una història plena de sensibilitat, que en llenguatge planer i una mica d’humor ens parla de relacions, de gelosia i d’amistat. Les il·lustracions de Rocío Bonilla arrodoneixen el conjunt, és fantàstic descobrir en les expressions dels protagonistes els diversos sentiments que experimenten. Trobo que és ideal per explicar als més petits la importància de superar els petits conflictes que sorgeixen entre amics i comentar que un amic no es té en exclusiva i que com més amics es tenen més divertit i enriquidor pot ser tot. 


DAMM, Antje. La Visita. Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2016. RECEPTES PARES I1 TRA

“L’Elisa era poruga. Tenia por de les aranyes, por de les persones i, fins i tot, por dels arbres. Per això sempre es quedava a casa. Dia i nit. I com que li agradava tenir-ho tot ben net i ordenat, cada dia netejava tota la casa. A vegades també obria una finestra per deixar entrar aire fresc. Una vegada succeí quelcom increïble. Una cosa ben estranya va entrar volant per la finestra i va anar a aterrar directament als seus peus...” La primera reacció de l’Elisa davant d’aquest fet imprevist és la de tenir molta, molta por, tanta que no pot aclucar l’ull en tota la nit. Tanmateix l’endemà al matí truquen a la seva porta i això capgirarà tota la seva vida.

M’ha agradat molt la història perquè és molt tendra i ens arriba directament al cor i també les il·lustracions que barregen pintura i collage i ens mostren l’evolució de la història i com la llum i el color van entrant a la casa per eliminar tants grisos i negres i omplir-la de vida.


Us el recomano molt especialment perquè és un conte que ens parla del valor i la importància de la comunicació i del contacte humà i ho fa d’una manera entenedora i visualment impactant. Tots tenim por en molts moments de la nostra vida i aquest títol pot ser una eina fantàstica per treballar-la i per assumir-la!


Share/Bookmark