Cercar

Infantils recomanats


FALCÓN, Laia. Barzoolona: de safari per la ciutat. Barcelona: La Galera, 2017. 
I 59 FAL

Barzoolona és, tal i com ens diu la pròpia editorial, un safari que proposa a les famílies diferents recorreguts per visitar 25 animals dels carrers de la nostra capital, distribuïts pels diferents districtes de la ciutat. Des dels cavalls del Parc de la Trinitat, al gat de Botero o la Salamandra del Parc Güell.

M’ha semblat una proposta engrescadora ja que convida a fer coses junts, de manera lúdica, com si es tractés d’una gimcana o joc de pistes i ens permet veure la ciutat amb uns altres ulls, els de la il·lusió de la descoberta.


Cada capítol, dedicat a un animal, té diverses parts que es van repetint: descripció de l’animal i del lloc on es troba, un apunt científic, un apunt curiós, d’altres espais visitables i propers, més exemples de l’animal ens altres llocs de la ciutat i una proposta de manualitat. Això sí, tot molt breu i sintètic ja que el format és el d’un quadern de viatge que ha de cabre fàcilment en una butxaca de la jaqueta o de la motxilla. Al final hi trobem us fulls amb quadrícula per enganxar els altres animals que hem descobert a la ciutat.

Anem de safari?


PLA, Imma. Abecedari amagat. Barcelona: Joventut, 2017. BEBETECA I1 JOV

Els abecedaris ens proposen aprendre les lletres de l’alfabet de manera lúdica i engrescadora. Aquest que avui us comento ens ho proposa com si d’un joc visual es tractés i ens convida a descobrir les lletres en unes il·lustracions d’aire minimalista i de colors molt contrastats. En cada doble pàgina trobem una lletra que s’amaga en la il·lustració, per exemple la lletra C s’amaga en una lluna, la D en una banyera on xipolleja un aneguet, la W en les dents d’un vampir, i així successivament. I no patiu que per més que s’amaguin darrera l’aparença d’un vegetal, un animal, un personatge, etc. segur que les reconeixeu. Per cert, en cada doble pàgina també hi ha una frase senzilla, en lletra de pal, on apareix la lletra en negreta.


M’ha agradat molt aquesta proposta juganera i atractiva visualment que permet exercitar la imaginació dels petits i que els convida a crear els seu propi abecedari armats de papers de colors i llapis, també de tisores però aquí millor que hi intervingui un adult.

GINESTA, Montserrat. Abcircdari. Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2016. I Poesia

Abecedari ambientat en el món del circ que ens proposa un recorregut per totes les lletres de l’alfabet vinculant-les a un personatge del circ com la funambulista, el pallasso, la trapezista o fins i tot uns robots que s’encarreguen de muntar i desmuntar decorats.

Cada pàgina està dedicada a una lletra, excepte la presentació que és a doble pàgina. Hi trobem la il·lustració sobre fons blanc, la lletra ressaltada, com si tingues relleu i amb uns puntets con si fossin les bombetes lluminoses dels rètols, i un petit poema.

Us el recomano per a infants que ja saben llegir i que d’aquesta manera consolidaran l’ordre en què apareixen les lletres a l’abecedari.


Share/Bookmark