Cercar

Infantils recomanats



CABO, Toni. El Llarg viatge de Nanuq. Barcelona: Animallibres, 2017.  MARES I PARES I1 ANI

“Era la primera vegada que l’osset Nanuq es quedava tant de temps sol en aquella cova. Ara li semblava tan gran!
Feia dies que la mare no tornava. Les nits, d’aquell hivern, eren llargues i fredes...”

Així comença la història de l’osset Nanuq -nom que seria l’equivalent a ós polar en la llengua inuit- que finalment decidirà abandonar la cova i iniciar el llarg viatge de què parla el llibre. Serà un viatge d‘iniciació en el que Nanuq només comptarà amb la companyia d’una maleta on ha guardat el seu bé més preuat, allò que més s’estima, i que malauradament perdrà en un accident. El viatge estarà ple d’aventures i descobertes que aniran fent créixer el protagonista i li mostraran el món que l’envolta.


M’ha agradat molt aquest àlbum, d’edició acurada, il·lustració atractiva i missatge esperançador, però molt especialment la sorpresa final: la carta que  trobarem al final del llibre i que és allò que més s’estima en Nanuq. Crec que us arribarà al cor!

L’àlbum va guanyar el I Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat  Consorci Ribera Valldigna, instaurat en el marc dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, el 2016. 


MCCARNEY, Rosemary.  On viuré?  Barcelona: Joventut, 2017. I 34 MCC

Les guerres i els conflictes armats provoquen destrucció i mort però també fan que  moltes famílies s’hagin de desplaçar deixant les seves cases, ciutats i països a la recerca de seguretat per ells i els seus éssers estimats. Aquest àlbum ens acosta a aquesta realitat fent èmfasi en la vulnerabilitat dels infants. Tanmateix aquests tot i tenir una vida molt dura i plena d’interrogants, són capaços de trobar alguns moments per jugar i fer amics així com  l’esperança de trobar una nova llar en algun lloc del planeta.

Aquest àlbum és com un recull de fotos amb textos breus, d’una o dues línies, que ens mostra com de difícil i desesperada pot ser la vida d’un refugiat. Ara que malauradament és un tema de rabiosa actualitat ens pot servir per reflexionar i també per tractar el tema amb els infants.

Finalment dir-vos que els beneficis obtinguts per la venda del llibre seran donats a programes per a nens refugiats d’arreu del món.

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark