Cercar

Infantils recomanats


GERVAIS, Bernardette. El Bolet. Barcelona: Joventut, 2017. I Natura


Arriba la tardor i el temps d’anar a buscar bolets així que avui us recomano un llibre que ens n’explica tots els detalls i secrets. Ho fa de manera interactiva amb tot de solapes que podem anar movent per fer nous descobriments. Començarem coneixent-ne les diferents parts, les formes que poden tenir, on trobar-los, el seu cicle vital, els animals que se'ls mengen i acabarem amb un joc per buscar diferències entre dues pàgines aparentment iguales.



M’ha agradat la seva manera de fer-nos aprendre tot jugant, l’autora ha dissenyat solapes que en aixecar-les ens porten a una descoberta i trobo que és una bona manera d’aprendre i d’interessar-nos per la natura. L’àlbum pertany a la col·lecció Com i per què on trobem altres títols com La marieta o La granota.

Especialment recomanat per a petits naturalistes!



YEMENICI, Elif. Se m'ha trencat el cor. Barcelona: Flamboyant, 2017. MARES I PARES
I1 FLA

“A vegades arriba una pilota i, PUM!, et llença a terra el gelat de molts colors que estaves menjant, i fins i tot el cucurutxo, es trenca. A vegades passa el mateix amb els somnis i, PAM!, se’t trenca el cor”.



Així comença aquest àlbum que m’ha robat el cor. Primer em van cridar molt l’atenció les il·lustracions, molt realistes, plenes de color i detall i capaces de submergir-te en la història de la protagonista, aquesta nena que té el cor trencat. El text també té un cert to poètic i ens va presentant els diversos intents de la nena per curar el seu cor. Trobarà la recepta? Tu, si tinguessis el cor trencat què faries per curar-lo?





Us el recomano molt especialment per la seva tendresa, que ens envolta en cadascuna de les seves pàgines. Després de tants llibres descrivint emocions és interessant trobar-ne un que suggereix i que t'interpel·la perquè busquis dintre teu recursos que t'ajudin amb el sotracs de la vida.

Tastet  

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark