Cercar

Infantils recomanats



BONILLA, Rocio. Creativitat per als més petits : [taques i altres coses per estimular la teva creativitat]. Barcelona: Edebé, 2018. I Manualitats

La creativitat és una part fonamental en l’aprenentatge i mai no l’hauríem de perdre, encara que ja no siguem nens. Per això m’ha agradat tant aquesta proposta de la Rocío Bonilla –ja sabeu que en sóc fan- que més que mostrar com dibuixar un animal, una planta o qualsevol altre objecte, fa propostes innovadores, que deixen pas a la imaginació i a la creativitat dels que hi participen. A la manera d’un joc ens trobem amb un nen i una nena, en Leo i la Maggie, que comencen jugant amb taques que posteriorment es converteixen en animals, ens ensenyem a alimentar la nostra imaginació fixant-nos en tot el que ens envolta i comparteixen els seus trucs amb els lectors.  


Us el recomano perquè no és el típic llibre de manualitats que t’ensenya tot el procés i especialment el producte final; aquí l’important és deixar volar la imaginació i potser on ells han vist un rinoceront nosaltres hi veiem un altre animal. Cal no perdre la creativitat i donar llibertat als artistes perquè s’expressin lliurement. Si no parem de donar-los pautes, per exemple que les muntanyes són marrons i l’aigua és blava, els estarem condicionant i hi ha grans artistes que han fet un altre ús dels colors tradicionals, recordeu els violetes de Sorolla?


DOLAN, Elys. El Senyor conill i la seva fàbrica de xocolata. Barcelona [etc.] : B de Blok, 2016. I1 BLO

Com ja haureu deduït pel títol, el senyor Conill és el propietari d’una fàbrica d’ous de xocolata on hi treballen uns pollastres –encarregats de la maquinària-, unes gallines –ponedores d’ous- i un unicorn –encarregat del control de qualitat-. Ja des de les primeres pàgines veiem el funcionament de la fàbrica i també les exigències cada cop més elevades del propietari de la fàbrica. Aquest no en té prou amb una bona producció que el fa ser més i més ric; cada vegada vol que surtin més ous de la fàbrica i fa treballar més hores els seus empleats, sense atendre a raons ni preocupar-se per les seves condicions laborals. Així doncs la situació va empitjorant, les gallines estan més estressades, pateixen accidents laborals, la producció no passa els controls de qualitat i ...


M’ha agradat aquest àlbum que de manera divertida ens acosta al món laboral, a qüestions com la productivitat i l’exigència, els drets dels treballadors i treballadores i les alternatives que es presenten davant d’una mala gestió. El llibre pot ser llegit per totes les edats: els més petits poden seguir fàcilment la història a través de les vinyetes i il·lustracions, els qui ja s’han iniciat en la lectura podran anar llegint tots els textos i acabar d’enriquir la història que expliquen les imatges i als més grans ens pot dur a reflexionar sobre el poder i els abusos. A més segur que tots estem interessats a saber com es fan els ous de xocolata, o no?

No us el perdeu passareu una estona divertida i instructiva, paraula de bibliotecària!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark