Cercar

Infantils recomanats


MAINCENT, Géraldine. El Nas d'en Cyrano. Barcelona : Símbol, 2018. I 80 ROS

Cyrano de Bergerac és una obra teatral escrita per Edmond Rostand i estrenada el 27 de desembre de 1897. Es tracta d'una comèdia heroica, que a la seva època va ser l'obra més popular del teatre francès. Està basada en la vida del dramaturg i poeta francès Cyrano de Bergerac. Pot ser no recordeu tots els detalls de l’obra però segur que recordeu al protagonista i al seu nas, que és peculiar tal i com ens explica l’inici de l’àlbum:  “Cyrano era el nas, el que tenia gros. Què dic, un nas gros: tenia un nas desmesurat! Inflat! Allargassat! Exagerat!...”


Aquest àlbum que avui us recomano és una adaptació d’aquesta obra de teatre clàssic que s’ha representat moltíssimes vegades i que també s’ha dut al cinema. L’adaptació respecta amb força fidelitat l’obra original i ens posa més d’un somriure als llavis amb les situacions que provoca aquest nas tan singular i especialment el seu propietari. El text rimat hi afegeix un plus perquè agradi als petits ja que juga amb la musicalitat de la llengua. Està acompanyat per les il·lustracions de Thomas Baas que ens presenta els personatges amb un toc d’humor i de tendresa –aquell nas que es converteix en una branca on s’hi aturen uns ocells a cantar, o en una espasa que amenaça els qui han gosat riure-se’n-, fent èmfasi en algunes de les seves particularitats i usant uns pocs colors  -negres, grisos i vermells- per aconseguir un resultat elegant, sobri i a la vegada vistós.


M’ha agradat i m’he divertit força llegint-lo. Ara us convido a que el llegiu vosaltres i si pot ser en veu alta, gaudint de la música de les paraules i fent descobrir als més joves alguns personatges clàssics de la literatura.

Rosa Ma Fusté   


Share/Bookmark