Cercar

Infantils recomanats


DELACROIX, Sibylle. Grans de sorra. Barcelona: Juventud, 2018. I1 JOV

Aquest àlbum sembla que m’ha vingut a les mans expressament per parlar-vos de la fi de l’estiu, del món feliç de les vacances –especialment les infantils- del sol, del mar i dels jocs que ens hi ha acompanyat. Sí, ja sé que les vacances també poden ser a la muntanya però permeteu-me que com enamorada del mar prefereixi parlar-vos d’aquestes i amarar-vos de salobre.

L’àlbum comença amb una imatge una mica trista, el pare descarregant maletes i un nen i una nena amoïnats perquè han de tornar a la quotidianitat. La nena, però, es treu la sandàlia i descobreix que hi porta  enganxada un munt de sorra. No és moment de llençar-la sinó de sembrar-la i fer que en neixin: “potser un camp de para-sols que saludin el sol? O potser un bosc de molinets de vent que empenyin els vaixells... I per què no un castell ben resistent, un que la marea no se l’emporti.” I de la mateixa manera que els grans de sorra s’escolen entre els dits, també ho fan tots els records i vivències acumulats durant l’estiu i sense adonar-se’n arriba també l’hora d’anar a dormir.


Us recomano aquest àlbum magnífic, ple de tendresa i de sensibilitat. Descobriu-ne les il·lustracions, que només amb tres colors: llapis de grafit, blau i groc, i les seves línies suaus ens evoca tot un món. Proveu a llegir-lo, als petits, a l’hora d’anar a dormir; estic segura que els consolarà de l’acabament de l’estiu i els farà pensar en una nova collita de grans de sorra. I a vosaltres us enamorarà, paraula de bibliotecària!


BONILLA, Rocio. La Muntanya de llibres més alta del món. Barcelona: Animallibres, 2017. I1 ANI

Rocío Bonilla és una autora i il·lustradora que ja us he recomanat en d’altres ocasions. M’agrada molt el seu estil de traços arrodonits i de colors suaus, amb personatges molt expressius i un munt de detalls que conviden a aturar-te en la contemplació de cadascuna de les il·lustracions.

Avui us la recomano doblement perquè aquest darrer àlbum és un homenatge a la lectura i al seu poder per fer-nos créixer. El seu protagonista, l’Enric, està convençut  que ha nascut per volar, però per més que s’hi entesta no ho aconsegueix fins que un dia, la seva mare li diu que “hi ha altres maneres de volar” i li posa un llibre a les mans. En un primer moment l’Enric no entén res però després s’asseu al jardí i comença a llegir; li agrada tant que n’agafa un altre, de llibre, i un altre més. Comença a devorar llibres sense parar i s’adona que com més en llegeix més ràpid va i més coses descobreix i aprèn. I és clar en llegeix tants i tants que aconsegueix fer la muntanya de llibres més alta del món.


Ja us he dit que la història és un homenatge a la lectura que no s’acaba en la història sinó que continua en les il·lustracions que fan el seu propi homenatge a grans obres del cinema (mireu si hi reconeixeu a King Kong)  i de la literatura (El llibre de la selva, El baró rampant, per exemple).

Tant si sou fans, com jo, de l’autora com si encara no la coneixeu us animo a descobrir-la. Us farà passar estones fantàstiques plenes d’aprenentatge, de diversió i potser us farà venir ganes de fer la vostra pròpia muntanya de llibres!

Rosa Ma Fusté



Share/Bookmark