Cercar

Infantils recomanats


BUNDO, Marlon. Un Dia en la vida de Marlon Bundo. Barcelona: Joventut, 2018. VIVIM IGUAL I2 JOV

Marlon Bundo també és conegut com el conill dels Estats Units perquè és el conill del vicepresident d’aquest país. Aquest àlbum va néixer com a resposta a la posició ultraconservadora de Mike Pence  respecte als drets del col·lectiu LGTB.

L’àlbum comença amb el conill explicant en primera persona com va ser el Dia Molt Especial. Tot havia començat com era habitual fins que després d’esmorzar i en sortir al jardí: “... el vaig veure. Era un conill gran i com de peluix amb les orelles caigudes les-més-caigudes-del-món i la cua tupida la-més-tupida-del-món. Era un conill superatractiu. Em vaig aturar, i malgrat això, només de ser a prop seu, el meu cor seguia saltant.” I després de fer les presentacions tots dos s’ho passen la mar de bé i descobreixen que plegats són feliços i que volen estar sempre junts. Surten a trobar els seus amics que s’alegren de la notícia, però de sobte una veu potent –la de l’Insecte Pudent- crida que “Els conills no es casen amb d’altres conills. Els conills s’han de casar amb conilles... així ha estat Sempre. Vosaltres Sou Diferents. I Ser Diferent És Dolent.” Tanmateix els altres animals no creuen que l’Insecte Pudent tingui raó per més que cridi i... Us convido a descobrir la continuació prenent el llibre en préstec.


Us el recomano perquè crec que és important fomentar el respecte a la diferència des de petits i integrar-la dintre de la nostra “normalitat”. Veient les imatges i llegint la descripció de l’enamorament d’en Marlon i Wesley veiem que les seves emocions i sentiments no varien perquè siguin dos conills, és a dir tinguin el mateix gènere. Sentim la seva alegria, les papallones a l’estómac, la il·lusió de compartir la vida amb algú que també t’estima. Més que criticar la diferència el que hauríem de fer és reivindicar la convivència, no trobeu?

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark