Cercar

Infantils recomanats





BRENMAN, Ilan. La Nena huracà i el nen esponja.Barcelona: Animallibres, 2018. MARES I PARES I2 ANI

Ella va néixer un matí de tempesta... Va néixer amb els ulls oberta, vius i inquiets. La seva boca es movia sense parar buscant confort al pit calentó i segur de la mare.
Des de ben aviat, tothom va descobrir la força del vent als pulmons de la nena huracà.”

“El nen esponja va néixer un dels dies més calorosos de la història. Va néixer amb els ulls tancats i el cos arrupit. Quan va mirar la mare per primera vegada, va imitar el seu somriure tímid.”

Bé, ja coneixeu els dos protagonistes d’aquest àlbum, tots dos ben diferents i amb qualitats gairebé oposades: una és un belluguet que no pot parar quieta i l’altre és tímid i reposat. Cap a la meitat de l’àlbum tots dos es coneixeran al parc i passat un primer moment de sorpresa davant de la diferència de caràcter i d’interessos què penseu que passarà? Trobaran algun interès en comú? Es faran amics? O la diferència els allunyarà?

Us recomano la lectura de l’àlbum i sobretot que us fixeu en les il·lustracions que remarquen les diferències de caràcter de tots dos. A les que tenen com a protagonista la nena huracà hi trobarem dinamisme i multitud de detalls, a les del nen esponja tot sembla més estàtic. Us animeu a fer-hi una ullada? 




BLANCH, Ignasi. Veïns. Barcelona: Babulinka, 2018. MARES I PARES I1 BAB

Àlbum il·lustrat protagonitzat per un nen i una nena, els veïns del títol, que  comparteixen les dobles pàgines del llibre –el nen a l’esquerra i la nena a la dreta-. Tot sembla anar la mar de bé, cadascun d’ells viu feliç dibuixant allò que més li agrada i amb els seus colors preferits, però un dia algunes flors i animals es traslladen de pàgina creant moments de confusió i conflicte. S’ha iniciat una batalla per l’espai i pels colors! Com s’acabarà? Recuperarà cadascú el seu espai? Hi ha d’altres opcions com la de col·laborar?

Us recomano que us endinseu en les pàgines de Veïns, són un esclat de creativitat, imaginació i color. He quedat bocabadada davant de les pàgines il·lustrades per Ignasi Blanch, de qui ja us he recomanat altres títols, i Anna Aparicio. Al final del llibre, a la contraportada unes recomanacions per treballar-lo, de les que copio un fragment:
“Hi ha diferents maneres de veure les coses. I no sempre hi ha una sola forma d’interpretar-les. La interpretació que nosaltres els donem depèn de moltes circumstàncies: experiències prèvies, cultura, estat d’humor...” Hi esteu d’acord? 

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark