Cercar

Infantils recomanats



Vivim del Cuentu. Sant Jordi a la cova del drac. Barcelona: Baula, 2014. I1 CON LLETRA LLIGADA
 
Els Vivim del cuentu  són un grup de conta-contes que es dediquen a explicar històries perquè pensen que així entretenen, eduquen i fan pensar a petits i grans. A l’editorial Baula han recollit algunes de les seves històries a la col·lecció Contes desexplicats  on trobem relats i personatges dels contes clàssics ben capgirats. Ara que s’acosta sant Jordi és un bon moment per conèixer la seva versió de la llegenda, que comença a la manera clàssica: 

Ja tenim una població –Montblanc- ben esporuguida per la presència d’un drac que s’emporta tot allò que li passa per davant. Mentre hi ha animals per emportar-se tot va més o menys bé, però quan s’acaben el rei decideix enviar uns quants soldats per mirar d’alliberar-se d’aquella bèstia.


Però els soldats no tornen i el rei decideix que cada dia donaran una persona al drac i així els altres estaran segurs; però la princesa no ho veu clar i decideix fer trampes posant el seu nom a totes les butlletes per tal de sortir escollida el dia del sorteig i anar a enfrontar-se al seu destí. En arribar a la cova del drac es troba amb una gran sorpresa.


Bé, i ja no us en puc explicar més perquè us descobriria tots els secrets. Tan sols us vull recomanar aquesta versió divertida i innovadora de la llegenda clàssica, acompanyada d’unes il·lustracions precioses i igualment divertides de Rocío Bonilla , de les quals us he triat un petit tast. 






KRAUSE, Ute. L'Òscar i el drac afamat. Barcelona: Joventut, 2014. I2 JOV
 

Aleshores la por va fer tremolar com una fulla els habitants del poble. Havia arribat el moment de llançar manduca al drac: una princesa.
Però com que en aquell poble no hi havia cap princesa, la gent va haver de tirar el millor que tenien... una CRIATURA!


Així comença aquesta divertida història protagonitzada per un drac famolenc i la gent del poble que hi ha a prop del seu cau. Com heu pogut llegir, aquí no hi ha cap princesa i qui s’ha d’anar a enfrontar amb el drac tampoc no és un sant Jordi sinó un espavilat noiet, l’Óscar. Aquest aconsegueix evitar que el drac se’l mengi fent servir una estratègia similar a la d’en Hansel, del conte clàssic Hansel i Gretel, però se’n sortirà fins al final? es farà amic del drac?



Us recomano que descobriu aquest divertit àlbum que té a més unes fantàstiques il·lustracions d’Ute Krause, autora que ha publicat més de 200 àlbums, que han estat traduïts a molts d’idiomes i han rebut diversos premis.


Share/Bookmark