Cercar

Infantils recomanats


BONILLA, Rocio. Cara de pardal. Barcelona: Animallibres, 2014. I2 ANI

En Berenguer era un nen... com qualsevol altre. Li agradaven els pastissos, jugar amb els seus cotxes, fer rugir els seus dinosaures i construir cabanyes a la seva habitació... Un dia, quan tornava d’escola, va pujar a l’ascensor amb la senyora Fenollosa... en arribar al tercer, la veïna se’l va quedar mirant fixament i, fent-li l’ullet, va dir:
-Ai... quina cara de pardal que tens!

I aquí comencen els problemes del nostre protagonista, que no sap ben bé què li ha volgut dir la veïna. Per tal de descobrir-ho es dedica a l’observació de les aus, va a la biblioteca a buscar informació i descobreix un munt de coses, però continua sense trobar quin és el vincle que els uneix: serà que els agrada el mateix menjar, serà que ell és capaç de volar i encara no ho sap... 

Us recomano la descoberta d’aquest àlbum que m’ha agradat molt per les magnífiques il·lustracions que acompanyen un text molt ben trobat. La història de l’infant que no entén una expressió i s’entesta a esbrinar-ne el significat  ens pot donar molt de jóc per parlar de les frases fetes que tots fem servir alguna vegada, que enriqueixen la nostra llengua i que poden resultar molt divertides. Hi juguem? Quantes en sabeu de pardals? I d’algun altre animal?


LADEN, Nina. Hi havia una vegada un record. Sant Joan Despí: Corimbo, 2014. RECEPTES PARES I1 COR

Una ploma entra volant per la finestra de l’habitació d’un nen que està jugant, el nen sent curiositat i l’agafa. A partir d’aquell moment comença un viatge fantàstic ple d’escenes d’abans i després que ens ofereixen la mirada, d’un infant curiós, sobre el món.

Cada doble pàgina ens proposa una pregunta del tipus: Recorda el llibre que una vegada va ser... una paraula?  amb les il·lustracions també partides. El final ens convida a recordar que també nosaltres vam ser criatures i per tant tenim records per compartir i moments especials per recordar.

Recomanat per compartir entre generacions, segur que ens trobem amb records molt interessants.


BARNETT, Mac. En Jan i en Pep fan un forat. Barcelona: Joventut, 2014. I1 JOV

Dilluns en Jan i en Pep van fer un forat.
-Quan pararem? –va preguntar en Jan.
-La nostra missió –va dir en Pep-,
És no parar fins que trobem alguna cosa realment espectacular...


Així comença aquesta divertida proposta dels autors de Llana a dojo, un àlbum que també us vaig recomanar. Els nostres protagonistes caven i caven, primer en línia, recta, després girant, sempre tenen alguna cosa espectacular ben a prop, però ells no la veuen –en canvi els lectors, sí- Aconseguiran tenir, malgrat tot, un dia espectacular?

Recomanat per passar una estona divertida amb les aventures de Jan i Pep, els dos petits excavadors. Gaudireu molt de les il·lustracions, en tons terrosos i molt expressives, i dels textos breus adients per a lectors novells.


Share/Bookmark