Cercar

Infantils recomanats





VEILLÉ, Éric.  La Mama va a l'escola. Barcelona : Blackie Books, 2017.  MARES I PARES I1 BLA

Ja tornem a ser al setembre, les vacances d’estiu són a punt d’acabar-se i arriba l’hora de tornar a l’escola. Tanmateix hi ha infants per als qui aquesta serà la seva primera vegada ja que encara no s’han estrenat com a alumnes. Totes les novetats se’ns fan una mica difícils però aquesta, que comporta la separació dels pares durant un període de temps, és especialment complicada. Per això m’ha agradat la proposta de Blackie books que ens presenta aquest primer dia amb força dosis d’humor.

Està narrat en primera persona, amb la veu de la nena protagonista, que ens va explicant la seva arribada a l’escola acompanyada per la seva mare, com entren a l’aula i es troben amb altres infants i amb la mestra. Tots els infants estan tristos i ploren perquè se senten abandonats pels seus pares així que la nostra protagonista decideix posar en pràctica tota una sèrie de maniobres -la tècnica de la paparra, del bebè orangutan, del gat salvatge...-per evitar que la seva mare marxi. Finalment la seva mare es queda a l’escola, però segur que ha estat una bona idea?

Us el recomano perquè crec que serà una bona manera d’explicar als menuts què és això de l’escola, que sàpiguen què hi trobaran i perdin la por a trobar-se en un espai desconegut, i tot això narrat de manera propera i il·lustrat amb molta gràcia.    



BONILLA, Rocio. Germans! Barcelona: Animallibres, 2018.  MARES I PARES I1 ANI

Rocio Bonilla és una autora i il·lustradora d’àlbums infantils que ja us he recomanat en d’altres ocasions. M’agrada la seva frescor i les propostes imaginatives i tendres que fa al voltant de la criança, de la relació entre mares i fills/filles o entre d’altres membres de la família.

Avui us recomano el darrer llibre que he tingut a les mans i que tracta el tema de les relacions o rivalitat entre germans. És un tema que ja he vist tractat en d’altres àlbums, però en aquest m’ha agradat especialment que tingui les dues versions, la del germà petit i la de la germana gran. Cadascun ens explica el perquè de la seva rivalitat o dels seus desencontres i així per al lector és molt fàcil empatitzar i entendre els motius de cadascun dels germans protagonistes.


M’ha agradat molt el tractament divertit i alhora tendre d’aquesta relació fraternal i evidentment les il·lustracions que l’acompanyen. Trobo que pot ser una eina fantàstica per a pares i educadors ja que els pot ajudar a resoldre baralles i explicar que el món no és només tal i com el veiem nosaltres sinó que també hi ha les mirades dels altres i que aquestes poden ser iguals o diferents a la nostra. No us el perdeu, us agradarà, paraula de bibliotecària!  



Share/Bookmark