Cercar

Infantils recomanats



BRIGHT, Rachel. Un lleó a dins. Barcelona: Baula, 2017.  MARES I PARES I1 BAU

Àlbum de gran format que ens narra la relació d’amistat que s’estableix entre un ratolí i un lleó. Els coneixem a tots dos ja des de la portada on ressalten enmig d’un vistós color groc mostassa i ja mostren algunes de les seves característiques: la melena  del lleó i les orelles del ratolí. En obrir les pàgines en trobem una de dedicada a cada personatge i la presentació de cadascun:

“En un lloc sec i polsegós, on la sorra daurada lluïa s’alçava una roca enorme i un lleó la presidia.
I sota aquella roca, en un cau diminut, hi havia, tímid i silenciós, un ratolí ben menut.”

El ratolí té molts problemes ja que com és tímid i petitó els altres animals ni el veuen i se sent ignorat i oblidat. En canvi el lleó, imponent dalt de la seva talaia, només ha de rugir perquè els altres animals li facin cas. Així que el nostre ratolinet després de pensar-hi molt i sobretot de reunir valor i coratge, decideix que anirà a veure el lleó perquè li ensenyi a rugir. Creieu que se’n sortirà?

M’ha agradat molt la història narrada en text rimat i amb una tipografia que en destaca algunes paraules importants en la història. També les il·lustracions de Jim Field que presenta uns personatges una mica dulcificats però que mantenen les seves característiques i que amb els canvis de perspectiva aconsegueix una presentació molt cinematogràfica.

Us el recomano per a llegir amb els més petits perquè estic segura que us farà somriure i passar una bona estona  a més descobrir valors educatius interessants com l’amistat o la superació personal. No us el perdeu!


HELMORE, Jim. El Lleó Blanc. Algemesí: Andana, 2017.  MARES I PARES I1 AND

Àlbum il·lustrat protagonitzat per la Caro, una nena que arriba a una nova casa juntament amb la seva mare i experimenta tot d’emocions i sentiments –la por a un lloc nou, a no fer amics, a sentir-se sola- que anirà superant gràcies a l’ajuda d’un nou amic sorgit de les parets de la casa. Aquest nou amic –el lleó blanc del títol- serà qui l’ajudarà a ser feliç i a vèncer les inseguretats.


M’ha agradat perquè explica una història amb la que els adults ens podem sentir identificats ja que probablement, al llarg de la nostra vida, hem experimentat les mateixes vivències que la protagonista. En canvi per als més petits pot ser un aprenentatge ja que la història ens permet parlar de la soledat o de l’amistat. Acompanyen el text unes il·lustracions que permeten seguir la història als mes petits, visualitzant tota la gama d’emocions dels protagonistes a través de les seves expressions.

Us el recomano per llegir en família, estic segura que us donarà molt de joc!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark